Германският транспортен министър Фолкер Висинг, твърди, че ако скоро не бъдат

...
Германският транспортен министър Фолкер Висинг, твърди, че ако скоро не бъдат
Коментари Харесай

Германски транспортен министър се закани да забрани колите през уикенда

Германският транспортен министър Фолкер Висинг, твърди, че в случай че скоро не бъдат въведени изменения в климатичните закони, той може да бъде заставен да наложи драконови ограничения, да вземем за пример - да забрани на германците да пътуват с колите си през уикенда.

Политическите противници определят тези доводи като „ подправени “.

Висинг е член на партията на Свободните демократи и от дълго време се опълчва на климатичните ограничения като рестриктивните мерки на скоростта по аутобана. Сега той упорства държавното управление да вкара корекция, която да разреши на мощно замърсяващите промишлености да отделят повече от законово допустимото, стига другите промишлености да замърсяват по-малко, с цел да се балансира всичко в страната.

В писмо, изпратено до водачите на ръководещата коалиция от партии в Германия, за което Bild написа, че го е виждал, Висинг твърди, че невъвеждането на поправката „ не служи нито на климата, нито на репутацията на федералното държавно управление “.

Той прибавя, че без поправка транспортното министерство ще би трябвало да вкара „ ограничаващи ограничения, които са сложни за съобщаване на популацията, като цялостни и безсрочни забрани за шофиране в събота и неделя “.

През март стана ясно, че транспортната индустрия не е съумяла да извърши законово обвързващите цели за излъчванията за 2023 година, оповестява The Local.

Съгласно закона Германия е длъжна да понижи излъчванията си с 65% сред 1990 година и 2030 година, като в същото време извършва годишните цели за излъчвания.

Ако даден бранш не успее да извърши годишните си цели, министърът, който дава отговор за него, би трябвало да вкара пакет от незабавни ограничения, с цел да се върне в коловоза. Днес Експертният съвет за запазване на околната среда би трябвало публично да удостовери статистиката за излъчванията, регистрирана за първи път през март, и да изиска от Министерството на превоза да излезе с новите правила за реализиране на задачите си.

Джулия Верлинден, заместник-лидер на Зелената партия, споделя, че изказванията на Висинг са погрешни и прибавя, че министрите не би трябвало да подклаждат страхове измежду популацията, с цел да реализиран своето.

Greenpeace също възрази против реториката на Висинг, потвърждавайки, че той трансформира неуспеха на своето министерство в политически напън. Групата твърди, че след години на блокиране на ограниченията за климата, политикът основава сюжети на ужасите, тъй че неговото министерство да може да прави по-малко за околната среда в бъдеще.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР